Pokreće Blogger.

BTS with Hanna - DIY Notebooks

by - petak, kolovoza 21, 2015


Hei hei hei!
Ovo je jedan od mnogih postova za bilježnice.
Ne misliš li tako?
No ovaj je drugačiji, neće ti trebati ni novine, ni lijepe slike koje ćeš izrezati u trokut3 i nalijepiti po bilježnici. Viđate već često takve postove? Nažalost.
No ja sam odlučila biti kreativna i smisliti 4 načina kako jednostavno možeš napraviti svoju unikatnu bilježnicu.


Prvo što će ti trebati je tekući sapun, akrilne boje i vode. Stavi sapuna onoliko koliko misliš da je potrebno.Stavi akrilnu boju po želji i vode da smjesa izgleda kao milkshake. Stavi slamku u posudu, što je posuda plića to je bolja. Počni lagano puhati, Što sporije pušeš to je bolje. Malo ću vam zvučati smiješno, ali treniraj pravljenje balonončića. Kad si zadovoljna s balončićima prislonite papir i pogledaj otisak koji si napravila. Nastavi dok nisi popunio papir s otiscima. Sve što trebaš je papir zalijepiti na bilježnicu, višak na rubovima savinuti prema unutra i zalijepiti. Ako hoćeš dodaj papirić na kojem ćete napisati ime ili predmet.
Sada idemo na "poprskanu" bilježnicu. Nemam drugačiju ideju za ime ove bilježnice. Sve što trebaš napraviti je dodati sapun, akrilnu boju i malo tekućega ljepila. Nemoj koristiti sekundarno nego obično tekuće ljepilo. Ja sam koristila 3 nijanse roze. Uzmi slamku ili kist i i počni mahati ispred papira. Predlažem da ovo radiš vani ili da dobro zaštitiš radnu površinu. Jer sam ja cjeli zid poprskala, hahah. Što je zanimljivo toliko kod ovoga? To što je 3D, jer si pomiješala sapun i tekuće ljepilo. Cool zar ne? Kao uvijek, zalijepi, presavini...
Sljedeća ideja je posljednja laka. Zadnja je već malo teža. No idemo mi na ovu ideju sa crticama. Papir koji ćeš koristiti zalijepi ga na stol. Uzmi sljedeći papir i izreži oblik koji god ti želiš. Može to bit srce, palma, jabuka. Slovo ili broj. I zalijepi ga pažljivo na stol ili papir, zavisi kako ti se preklopi. Uzmi ravnalo i flomaster i počni dijagonalno vući linije. Ne moraju biti na jednakoj udaljenosti. Kada si zadovoljna, u suprotnom smjeru (ne moraju biti pod pravim kutom), počni ponovno raditi linije. Nakon što završiš možeš dodati 4 linije kao ja, i tamo napisati predmet. Ja ovu bilježnicu koristim za crtanje kuće za sims xD Zaluđena sam tom igricom :'D


Sada idemo na onu težu bilježnicu.


 Prvo što trebaš je uzeti masni papir. Ako ga nemaš samo uzmi malo ulja, zamasti obični papir i ostavi da se osuši 2-3 sata. Ja sam primijetila da papir postane proziran nakon što sam pitu jabukovaču stavila slučajno na papir x'D Uglavnom, ako imate taj papir sa nekoga časopisa ili sa tableta ili mobitela precrtate nešto što želite. Ja sam precrtala pero i riječ. Veličina neka bude po vašoj želji.Pažljivo zalijepite masni papir na papir koji ste predvidjeli za bilježnicu. Iz bušite rupice duž obrube linije u koje ćeš kasnije ušivati konac. Dosta je lakše tako šivati. Konac koristi koji god ti želiš, možeš dupli konac, trodupli. Kako god se tebi čini uredu. Kada počneš šivati na kraju konca napravi čvorić, no svejedno onaj višak učvrsti selotejpom.


Ušivaj tako da na prednjoj strani nema "prostora između konca" Kada prođeš kroz prvu rupu s donje strane, zabodi iglu u sljedeću najbližu rupu. S donje strane zabodi u sljedeću, no s prednje strane je rupa, Ponovo se s prednje strane vrati u rupu natrag. I sa stražnje strane idi u 2 rupu po redu. I tako stalno. Hahah. nisam baš dobro objasnila? Upitaj mamu ili baku kako da ušiješ kako je na slici. Kada si gotova možeš sa flomasterom kreirati neki ombre efekt. I sada još iritantniji dio. Polako čupati masni papir kako ne bih ostalo ništa. ako izvučeš koji konac s stražnje strane ga povuci natrag i učvrsti selotejpom.


Nadam se da vam se sviđa, a sada ono što čekam cijeli post da vam napišem.
Uskoro je rođendan bloga. odlučila sam prije toga dana u svakom postu organizirati mali giveaway u kojem će moći sudjelovati SVI! Nije li to super?

U ovom postu, prvi ko pogodi riječ ispisanu na zadnjoj bilježnici (ispod pera xD)
Osvaja poziv, ako pobjednik ne bude iz Hrv zovem ga preko wapa ili vibera. Zavisi koju aplikaciju koristite. Ne brinit tvoj broj neće nigdje biti objavljen niti zloupotrebljen. Uostalom, vidjeti ćeš i ti moj xD Pobjednici ću se javiti preko maila tako da ostavi mail u komenatru. :'D

Sretno svima :'3

Hannci  :'3 ♥

You May Also Like

10 komentara

 1. Sve ideje su tako unkatne i prelepee.. ♥ Mnooogo si kreativnaa.. Da nije reč kod pera ' fly' ?

  Novi post
  milicamihaela.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Svi su super i jako originalni. Prelepo ti je ispalo. ♥

  OdgovoriIzbriši
 3. O Bože, bilježnice su stvarno baš originalne I kreativne! Jako mi se sviđaju I stvarno si se potrudila I imaš talenta *-* ♥

  OdgovoriIzbriši
 4. ajme, ova prvaa čoveče. Rekla bih ti da napraviš giveaway, no ja ne bih učestvovala jer sam iz Srb. ☺♥♥

  kisses,
  mylifeasmilaxoxo.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 5. Nasla sam rijec, no inace ne razgovaram preko telefona, vec se samo dopisujem preko wappa :3 Biljeznice su stvarno predivne :)

  OdgovoriIzbriši