Pokreće Blogger.

Recept - Limunove kokice

by - petak, srpnja 10, 2015


Hei!
Sjećate se kada sam radila onaj slonovski ukras za zid. 
E pa, na kraju je bio jedan moj fail. 
No, potrudila sam se i nakon još 3 faila (moja mama je poludjela), našla savršen recept, za moju ideju. 
Sve što vam treba: 
- Kokice
- Pola limuna
- Bijela čokolada 

Ako se pitate koliko čega, ja sam na 100 grama (odprilike) kokica, koristila 100 grama čokolade. 
Tako da je to na neku logiku propocionalno, više kokice više čokolade.

Izkokajte kokice. Nikako nemojte korisitit one iz mikrovalne jer su one ili maslac, ili slane... Nama trebaju baš kokice, bez ikakvih dodatnih ukusa ili začina. Ja sam ih kokala u loncu. Ako to radite prvi put, neka mama bude u blizini. Da vam ne bi zagorilo.


Kada su gotove uzmite neku tepsiju, pladanj ili nešto treće. Rasporedite kokice po pladnju, pazite da se ne "preklapaju" i ostavite ih da se malo ohlade. Dok se one hlade uzmite čokoladu i stavite je topiti. Možete je topiti u mikrovalnoj, ili na pari. Kako god vam je lakše. No jednu kockicu odvojite sa strane i nemojte je topiti.



Polovicu limuna iscjedite. Možete rukom ili na onu neku spravicu. Stavite sok u neku čašicu. Dodajte onu posebnu kockicu, no prelomite je na nekoliko djelova. I lagano mješajte dok se ne otopi, ne mora se sve otopiti. Procjedite sok u drugu šalicu, tako da oni veliki komadi ne smetaju. Ostavite "sok" sa strane i prelijte kokice s čokoladom. Idite Zig - zag ili gore - dolje po površini.


 Tako da sve kokice budu čokoladne. I sada malo smiješno, ali shvatila sam da je to najbolje rješenje. Stavite prste u sok i lagano špricajte prstima po kokicama. Ako vidite da se kokice počinju mežurat ili smanjivat. Prestanite, jer ako nastavite izgledati će odvratno.


Sada samo što trebate je ostaviti u frižider, te nakon 15 min izvaditi i poslužiti u zdjelici!

Ako me pratite na našoj Facebook stranici, mogli ste primjetiti da sam izmislila još jedne kokice.
"La Hannarito" :'D
Sve što trebate je dodati malo soli i papra. Malo više origana i dvije vrste brusceta, ja sam uzimala od rajčice i neke nove štapić bruscete, također s rajčicom. I da, "kokala" sam ih na maslinovom ulju :'3



Nadam se da vam se recept sviđa!
Za mene je ovo potpuno nova dimenzija kokica. Onako hladne i osvježavajuće.

Hanna ♥

You May Also Like

7 komentara

  1. Odgovori
    1. Nominovala sam te za Libster Award, na blogu: mojsvijetbymihaella.blogspot.com, ako mozes uclani se♥

      Izbriši
    2. Odlican post♥ Napraviti cu ih! ♥

      Izbriši
  2. Izgledaju lepo. ♥ Pokusacu napraviti! ♥ :)

    sandrin-kutak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Prefino izgleda, sigurno ću probati ♥ *-*

    OdgovoriIzbriši
  4. Nikad nisam čula za njih ali izgledaju veoma ukusno. :)


    Novi post katherinefashion24.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši